Sinds 1 juli 2024 is de Wet goed verhuurderschap van kracht. Als verhuurder werkt D&S Vastgoed uiteraard conform die regels. In het onderstaande hebben we onze werkwijze, die onder andere gericht is op het voorkomen van woondiscriminatie, samengevat.
D&S maakt geen ongerechtvaardigd onderscheid bij het selecteren van nieuwe huurders; wij staan voor eerlijke en gelijke kansen voor alle potentiële huurders. Er is een transparante selectieprocedure, waarbij wij objectieve criteria hanteren. Al onze verhuurmedewerkers zijn bekend met deze werkwijze. Zij volgen bovendien relevante cursussen en opleidingen ter voorkoming van woondiscriminatie.
Wanneer wij om en wat wij aan aan persoonlijke gegevens vragen
Wat wij kunnen opvragen van (toekomstige) huurders is: naam, adres, woonplaats, e-mailadres, legitimatiebewijs, gezinssamenstelling, hoogte van het inkomen (met bewijsstukken), hoogte van de huurprijs van de huidige huurwoning van de kandidaat en/of een verhuurdersverklaring.
Deze gegevens gebruiken wij bij de selectieprocedure en vragen wij pas op, nadat de woning is bezichtigd en de selectieprocedure wordt gestart.
Onze selectieprocedure
Reageren via inschrijfformulier op de site. We nemen vervolgens contact op met die kandidaat huurders die in aanmerking komen.
Bij openbare aanbieding van een huurwoning kunnen geïnteresseerden reageren via: www.densvastgoed.nl. Wij nemen vervolgens contact op met de kandidaat-huurders.
Toewijzing
Wanneer D&S Vastgoed een huurwoning aanbiedt, selecteren wij de tien (of minder bij een kleiner aantal aanmeldingen) kandidaat-huurders met de langste inschrijfduur/volgorde aanmelding bij ons kantoor. Deze kandidaat-huurders mogen de woning gaan bezichtigen. Zijn er na de bezichtiging meerdere kandidaten die de woning willen huren? Dan krijgt de huurder met de langste inschrijfduur en/of het hoogste bruto-inkomen de woning toegewezen. Na toewijzing van de woning, krijgt u een huurovereenkomst aangeboden.
Afwijzing
Als een kandidaat wordt afgewezen, zullen we dat indien gewenst melden en daarbij bovendien de keuze toelichten voor de wel gekozen kandidaat. Afwijzingen kunnen wij onderbouwen met redelijke en duidelijke argumenten.
Kijk voor meer info over het voorkomen van woondiscriminatie op:
Wat zijn de regels tegen discriminatie op de woningmarkt? | Rijksoverheid.nl